Äventyr på Måseskär

I semestertider brukar jag anlägga skägg. Denna gång har jag även försökt vårda utsmyckningen. Därtill har jag i år kört med en cowboyhatt. Trivs själv förträffligt i detta. Kanske dock till någon anhörigs förtret.

Ytterst ute i den västkustska skärgården ligger den. Ön Måseskär med fyr, historia och helikopterplatta. För en dag fick jag och några vänner hälsa på i en värld man för det mesta ser i såpor eller tidningsmagasin. På morgonen hämtades vi av helikopter i Barrevik för färd till Måseskär.

Vi var ca 40 st så helikoptern fick köra många vändor för att få med oss alla. När vi står här och väntar kommer en inte alltför glad dam fram med bister uppsyn och letar efter den ANSVARIGE!

Den ansvarige är Joakim Barin en barndomsvän, fotbollskollega och en fixare utöver det vanliga. För 3 år sedan satte han ihop en resa för att ”bestiga” Keb, sveriges högsta punkt. Nu var det dags för kräftskiva på ön Måseskär denna gång fick även respektive vara med. Givetvis när det gället Jocke skall evenemanget vara spektakulärt och något utöver det vanliga.

Damen kommer fram till Jocke och säger sina väl valda ord om att det minsann inte går an att helikoptrarna gång efter annan flyger över hennes hus. Många av sällskapet tänder till och tycker hon är löjlig. Stämningen blir minst sagt lite tryckt. Då säger Jocke. – Vad tråkigt att du tycker så, jag skall försöka få piloterna att flyga en annan väg in mot landningen. Så sker och damen går nöjd därifrån.

Veckorna innan dök ett annat problem upp. Min fru jobbade denna dag och kunde då inte deltaga i festligheterna. Vad gör han då?Fixar så att en helikopter hämtar Camilla i Landvetter istället. Jag lovar, det fixar inte alla i en handvändning.

Överforslingen av vänner fortsätter då kommer ett nytt sällskap fram till Jocke lite irriterade. Vi använder en äng som är deras och nu har det flugit helikoptrar här i nästa en halvtimme, detta går inte för sig.

Jocke tittar på dem och säger. – Vill ni åka med en liten sväng och kanske ta bilder på Barrevik. Snacka om att vända negativt till positivt. Vissa har lätt att se möjligheter i varje problem. Tänkvärt i detta är att komma ihåg att under hela denna dag var Jocke och hans fru Jenny fullt sysselsatta med att se till att vi alla trivdes och framförallt att allt flöt som planerat.

Sedan var det vinprovning med Mats Clarholm. Rundvandring och visning av fyren av lokal guide. Kräftskiva. Bad med ytbärgare som hissade upp några av oss 25 m över havet där en vy över ön ut mot horisonten är svårslagen.

Att det sedan var regn och rusk veckan innan och dagen efter gjorde absolut ingenting. Just denna lördag var det kanonväder. Lite signifikativt för hela dagen. Det löser sig. Hörde att 50 % av de evenemang som anordnas på Måseskär måste ställas in pga vädret.

Tack Jocke och Jenny för dag att minnas för oss alla.

Sommaren är på något sätt inte alls slut bara för att många nu börjar jobba. Augusti är många gånger helt underbar. Allt som man bestämt skall göras har blivit gjort. Besöken man planerat har blivit gjorda. Nu är tiden för att bara vara och den är nog så härlig Inga krav, inga måsten. Ett recept som jag gillar är att tänka 10-80-10.

10% av tanken lägger jag bakåt. Vad hände, vad lärde och vad kände jag av det som hänt. M a o utvärdering.

10% av tanken lägger jag framåt. Vad vill jag, hur kommer jag dit. M a o målsättning.

80% lägger jag på att leva i nuet. Vara ”Härvarande”. Njuta av tillfället vara vaken på vad som händer. Ibland inte alltid det lättaste men man kan alltid lära sig!

Därför väljer jag att ha kvar mitt semesterskägg och cowboyhatt ett tag till. Jag trivs så förbaskat bra i det och senast igår fick jag en härlig kommentar av en gammal kollega som leende såg på mig och sa. – Herregud, jag kände inte igen dig. Du ser riktigt avkopplad ut. Det syns att du har semester. Då tänkte jag, måste jag se avkopplad ut enbart under semestern?

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *