Fame costs part 2.

”Läs gärna fg novell innan”

Det tar 30 dagar att skapa en vana ”and right here is where you start paying, in sweat”

Kommer ni ihåg förra Novell Lovells tema. Det tänker jag spinna vidare på. Varför då? Tjöta, upprepa. Inte alls, säger jag. Jag är mitt uppe i förändringen, mitt uppe i svetten. Ofta är det så när man läser bloggar från oss coacher att förändringen redan skett. Någon kanske tänker,- Jaja han tar ju upp alla goda exempel. -Det är lätt att säga, svårare att genomföra. Det kanske gick för den personen men med mig är det annorlunda jag har ju ……………….. att tänka på?

Första vecka efter jag skrev om att det var dags att ta tag i min egna situation vad gäller träning inför klassiker och i synnerhet Vasaloppet gick galant. Full av inspiration, ja riktigt boostad faktiskt. Fick en riktigt rivstart.

Andra veckan gick bra i början, när sedan fredagen kom efter en intensiv arbetsvecka kände jag att det var dags att lägga av denna handlingsplan vad gäller fredagspilsner. Snacka om att det lätt blir en vana  att inta lite distractioner när vi känner att det börjar ta emot lite. I vart fall fick jag en rejäl åtutning av min fru som tyckte jag var ett riktigt dåligt föredöme. – Du säger att du lever som du lär och så skriver du i bloggen att du skall göra saker och så gör du inte det, patetiskt. Jag kan säga, hade jag inte fått den ”Peter Antoine” peppningen hade jag havererat.

Under den tredje veckan när vi tog vår morgonpromenad och pratade om hur bra det var detta med att vi går upp en timme tidigare, har möjlighet att prata med varann och samtidigt också njuta av en frukost i ”tysthet” sa vi båda två att vi märkt en otroligt skillnad på våra barn under morgonrusningen.  Borta är de skrikande ordvalen, hetsen och tjatet. Allt sker mycket mycket lugnare och barnen tar också mycket mer ansvar själva när det gäller klädpåtagning och annat. Här har vi länge försökt få en bättring med ord men när vi började bli föredömen själva tog det inte lång tid innan förändringen startade.

Jag märker själv att mitt humör blivit bättre. Detta trots en period i hemmet som präglats av halsont, hosta och snuva.

För ett tag sedan hade jag en coaching. En person ville förändra sin situation. Mycket trassligt på hemmafronten ett längre tag. Vi pratade länge om hur han ville ha det. Jag frågade hur hans önskesituation såg ut och han sa. – Det är så klart att jag vill vara lycklig hela tiden men så är ju inte livet, så det kan jag inte säga. Nästan lite irriterad på mig.

Och självklart är det så. Vägen till målet är slingrig, vi vet aldrig vad som händer på vägen. Och det är ju just detta som är livet här och nu. Det är därför vi hela tiden skall vara i situationen här och nu med hela vårt tankesätt. Tänk om vi visste vad som skulle hända i förtid innan det hade hänt. Vad bra säger en del, då hade jag kunnat förbereda mig på allt. Vad tråkigt säger andra det oförväntade är ju en stor del i våra liv som skapar spänning och mystik.

Själv skulle jag enligt min handlingsplan köra ett seedningslopp till Vasaloppet i Skövde till helgen, vad händer? Vaknade upp idag på morgonen innan med halsont och måste alltså ställa in delmålet. För att klara mitt mål med 8.15 på Vasaloppet är det en stor fördel att jag seedar upp mig minst ett startled. Första tanken var -NEJ, nu sprack allt!

Nu har jag Accepterat gått vidare och istället bestämt mig för att kurera mig så fort som möjligt. Fortsätta träningen och göra ett nytt försök till seedning den 17 feb i Åkulla då sista seedningsloppet går av stapeln. På`t igen.

Som sagt upp och ner går det och jag lovar svett betalas det i. Inte då främst de träningspass jag lägger ner men just att gå upp så tidigt är inte lätt för mig. Dock har jag märkt de sista dagarna att också detta börjar bli lättare. Jag har nu gjort det under 20 vardagar vad månne jag känna om 2 veckor????

Något annat jag känt är att ett lugn inom mig själv. Inspirationsföredrag är något jag tycker är oerhört roligt att hålla. Jag har prövat mig fram på olika stigar men inte känt mig helt nöjd i mitt presterande samt även innehållsmässigt. För några veckor sedan fick jag möjligheten att ha ett stort inspirationsföredrag och Oj, vad nöjd jag var med både mitt framträdande och innehållet, jag lovar det var riktigt bra. Men även detta har kostat svett på vägen. Många är de gånger jag gått ifrån scenen men inte känt mig helt tillfreds. Ena gången mitt framförande och andra gånger hur jag fyllt innehållet i föredragen. Feedbacken lät sig heller inte vänta på sig. En sade bl a. – Det kändes som du talade till mig, om mig, utan att du vet vem jag är eller ens har träffat mig tidigare. En annan sade,– Väldigt vilka framsteg du gjort sedan jag såg dig förra gången, detta var riktigt bra. Men framförallt är jag mest nöjd med feedbacken från mig själv. Då bestämde jag mig för att ta nästa steg i min utveckling vad gäller föredragshållning.

När vi pratar förändring kräver det också uppoffring av oss. Vi behöver gå utanför vår trygghetszon. Vi behöver bryta rutiner. Vi människor är bra på detta när vi skapar oss de viktiga förutsättningarna vilka är att vi vet syftet med förändringen och hittar motivationen med varför JAG skall göra det.

Då har vi TANKEN klar. När vi sedan visualiserar upp målet i bilder lägger på våra sinnen. Beskriver för hjärnan hur det ser ut när vi kommer fram har vi KÄNSLAN med. Då är det bara en sak kvar och sedan är allt möjligt. HANDLING!

Tänk på det alla fotbollslag som just nu är mitt uppe i förberedelserna för årets säsong. Ta vara på varje träningspass, varje återhämtningspass, varje tankestund. Det är nu ni grundar för er framgång.

Mitt favoritinspirationstal från en legend

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *