Ledarutveckling 2.0

2021/2022  ”levlar” vi upp Lovell Leaderships ledarprogram till 2.0 

”Att våga vara en närvarande, kommunicerande, modig ledare även på distans”

Klas Friberg chef Säpo Sverige sverige är numer inte bara en gästföreläsare hos oss utan kommer att följa med i HELA vårt ledarprogram. Magnus Lovell med sin ledarerfarenhet och mångårig coacherfarenhet av ledare/chefer följer, stöttar och utmanar deltagaren individuellt under hela programmet. Klas kommer att vara med på våra workshops och inspirera/lära ut av sin makalösa erfarenhet.

Programstart 2.0

2021

Sept-dec: Ind uppstart för varje deltagare

2022

Januari – Workshop: Kommunikation. Klas/Magnus går igenom grunderna för en bra presentation, hur kommunicerar vi extern/internt. I den levande stunden och digitalt. Hur når vi fram med vårt budskap? Deltagarna håller en kort presentation som vi filmar och analyserar.

Feb – Ind: coaching

Mars – Workshop: Konflikthantering/härskartekniker. En av landets mest erfarna personer inom konflikthantering Klas Friberg tar med er på en resa från EU möten, terrorattentat, stora rikstäckande interna omorganisationer till det enskilda personliga samtalet. Vi pratar också om härskartekniker och hur detta kan påverka vår prestation och hur vi kan på bästa sätt hantera det.

April – Ind Coaching

Maj – Workshop: Coachande ledarskap/att leda på distans. Här får ni med er verktygen för coachande ledarskap som ni själva blivit ledda igenom programmet av Magnus Lovell. Det är efter programmet slutar som er ledarskapsresa 2.0 starta med en helt ny personlig verktygslåda.

Juni – Avslut Kommunikation. ÅRETS HÖJDPUNKT. Ni håller föredrag om er resa innan/under och framförallt vad som händer för er EFTER programmet. Vad kommer du att fokusera på i ditt ledarskap. Självklart filmar vi med personlig feedback av högsta kvalitet.

Sept – Uppföljning individuell coaching

SYFTE: 

Ledarskap handlar om att leda människor för att uppnå sitt enskilda, organisations eller gruppens mål. En förutsättning att klara uppgiften som ledare/chef är förståelsen för hur grupper/individer utvecklas i olika förändringssituationer samt hur medlemmar i gruppen samverkar.

Ytterligare förutsättningar för att lyckas är hur, när och på vilket sätt vi kommunicerar med medarbetare, beställare och andra intressenter. Vi lär känna våra egna styrkor och utvecklingspotentialer. För att kunna hjälpa andra behöver vi vara trygga i oss själva. 

Vi vill att varje deltagare har förståelse för sin egen roll, använder sig av sin egen bästa retorik samt har modet att ta flaggan och leda sin grupp till bästa resultat för att utveckla varje individ i teamet.

Kurslitteratur och övrig mtrl:

Coaching till bättre resultat – John Whitmore

Fina fisken – Ken Blanchard

DISC analys – ”En personlig analys för ett mer medvetet ledarskap”Kursavgift: 6 individuella coachingmöten 4 heldagsworkshop, inkl kursmtrl: lunch (workshops). Centrala fräscha lokaler i Gbg city.

Magnus Lovell ansvarig samt ledarskapscoach för Lovell Ledarprogram 2.0
Schematiskt träd ledarprogram

 

Klas Friberg Chef SÄPO Sverige, inspiratör och kursledare i programmet.
Lovell_2013_SMALL_200_pxl