Välkommen sköna maj

Finns det en mer underbar månad än just maj. Att se musöronen på björkarna växa till sig för var dag. Grönskan letar sig fram mest överallt. Vitsippsparken längs Säterivägen i Mölnlycke borde fridlysas, oerhört vacker!

Människor letar sig ut ur sina hus och man träffar på grannar som aldrig förr. Till och med grannar som flyttat in i oktober förra året ser man nu för första gången LIVE.

Tillhör denna tid gör också alla inte lika underbara ”MÅSTEN”. Jag har t ex skurat altanen samt även förberett för målning genom att skura fasaden. Det finns roligare saker men det underlättar faktiskt att tänka på rätt sätt.

Jag brukar alltid borra ned huvudet och köra. Lite småbutter svära, stöna och hela tiden upprepa att det är nog fanimej det tråkigaste man kan göra. Denna gång tänkte jag annorlunda!

Jag satte på lite musik. Intalade mig själva att det inte var så ini h-e tråkigt som det kan tyckas. Satte upp vissa mål när var vägg skulle vara klar. Var klar med belöningen som bestod av något ”gott och starkt” efter att målet var avklarad och använde mig av mina kärnvärden på vägen mot målet.

En helg, check, allt förberett för målning och humöret fortfarande på plats. Min kära fru frågade också hur det var fatt och tyckte jag hade varit ovanligt uppåt för denna typ av göromål. Vilken feedback!

Det här med ljusare årstid, långa dagar, har också andra ”fördelar”. Barnen kan vara ute mer. I lördags när jag som sagt bestämt mig för att ”njuta” av fasadtvätt sa jag till min fru att det nog underlättar för alla parter om hon tar med sig barnen till köpcentrum eller något så jag kan sätta fokus på fasadtvätt, kärnvärden och målet. Så blev fallet och stereovolymen höjdes. Dock lyckades inte konceptet helt och hållet. Istället för mina 3 barn stod det 11 andra grannbarn under ställningen och frågade frågor som varför är du inte klar ännu? Du missade en lite bit vid stupröret! Har du sett min napp? Var är Kajsa, Greta och Hugo? Varför får vi inte stå här under ställningen? Ja, det är för härliga.

Ibland känner jag mig lite wild and crazy i dessa förändringens tider. Inte nog med att jag slutat på Verket efter 21 år. Häromdagen bytte jag bank. Från gamla hederliga statliga NORDBANKEN även hos vissa kallad Nordea har jag nu blivit kund i S-E Banken. Varför då? Enbart för att jag fick en härlig personlig service, tack Anna!

Detta med personlig service blir mer och mer viktigt tycker jag. Jag vet inte hur mycket tid man lägger på dessa olika telefonväxlar som finns i många större företag. Man skall knappa in sina nr och annat för att allt skall vara förberett men sedan måste man uppge dessa många gånger igen. Jag tror verkligen att de som vågar gå mot strömmen och erbjuda personlig service många gånger kommer att gå segrande ut konkurrensen å andra sidan kanske man skall bli ännu duktigare på webben så kanske servicen finnes där. Men personlig service??????

Sedan har jag även lämnat gamla goa Televerket också. Bra personlig service samt duktiga säljare fick denna f d något konservative man att följa magkänslan och ta ytterligare ett steg i förändringen vingslag.

För att inte detta skulle vara nog förbereder jag mig nu också för att segla till Skagen. Jag har en otroligt sjösjukeskräck som jag nu arbetar med mentalt varje dag för att vara så förberedd jag bara kan när segelbåten kastar ankar i slutet av maj med destination Skagen. Är inte riktigt säker på om någon överhuvudtaget gjort denna korsning av Kattegatt ännu men någon skall vara först. I vart fall blir det en stor utmaning för min del.

Uppladdningen mot Vasaloppet går framåt. Inte mycket har väl egentligen hänt. Den 10 maj skall de som är anmälda skicka in detta till mig så fixar vi boende till alla oss vilka är klara. Givetvis kan senare anmälan göras. Boende finns då i mån av plats.

Ha en underbar tid nu när värmen nalkas. Syrenerna luktar sommar. Glada barnskratt hörs i området. Fågelkvittret som hörs så tydligt ända fram till midsommar. Livslusten som spirar och som du själv har möjligheten att styra. Golfsvingen som blir mer och mer säker för varje runda. Semestern som skall planeras och framförallt. Leva dagen i varje stund.

Nu hoppas vi också på ordentliga vindar över Kattegatt i slutet av maj så blir utmaningen ännu större, trygghetszonen tänjs än mer och njutningen efteråt blir underbar.

Lycka till också alla ni friskusar som utmanar Göteborg i och med varvet i mitten av maj. Starkt jobbat!

Må gott, då får du också andra att må bätte!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *