Nio små Mora-Nissepojkar!

För ganska exakt ett år sedan dök tanken upp i skallen. -Nä, vad säger ni skall vi inte åka 9 mil på skidor…… Och på den vägen är det.

2 år i rad har det varit fantastiskt skidväder i Gbg området. Förutsättningarna näst intill perfekta. Bor man dessutom i Landvetter finns Landehofspåren runt husknuten med konstsnö och det enda som behövs är minusgrader.

9 små Mora-Nisse pojkar, vilka aldrig tidigare åkt något Vasalopp anmälde sig. Logi är bokat, resan fixat. Vi har varit på Vasaloppsupptakt på Ullevi. Vi har läst hur man vallar skidor. Vad man skall äta. Vilken utrustning man skall ha. You name it, vi vet. Det är dock några små detaljer som saknas.

9 små Mora-Nissepojkar hade hoppet uppe. En föll ifrån redan efter beach 11. Panelen skulle bytas och renovering av innerväggar prioriterades. Och så var det bara 8.

8 små Mora-Nissepojkar klarade hösten. En föll ihop under Racketlon när hälsenan gjorde en liten visit upp mot knäskålen. Och så var de bara 7.

7 små Mora-Nisse pojkar klarade 2011. Undertecknad fick ryggskott så träningen ligger nere. Vågen visar 4 kilo över matchvikt. Kalendern är underbart nog späckad med jobb den närmsta tiden. Snön lyser med sin frånvaro och det är en liten detalj i sammanhanget då denne persons sammanlagda erfarenhet på just längdskidor är hela 2,5 km. Dessa meter dessutom på svärfars laggar från 1903 utan valla. Men vi är fortfarande 7.

De övriga 6 deltagarna kommer ni få rapporter om i kommande Noveller vilka den närmsta tiden kommer lite oftare, lite kortare och med stor inriktningar mot Fädrens spår 2012.

Det är underbart att ha ett mål i sikte. Snacket innan. Lägga en handlingsplan. Ha drömmen levande.

Visuellt har jag redan målat upp mitt drömscenario. Svinkallt i Berga By. Upp för den hemska uppförsbacken i början. Sedan staka, staka, staka. Snacka med en massa härliga skidåkare, dricka lite blåbär, njuta i stunden. I slutet kanske jag får kämpa ”lite”. På målrakan i Mora skall armarna upp. Bussfärden till Tällberg efteråt blir den tuffa biten när benen skall vikas in vid sätet. SEN!!!!!!!!!!!!!!

Massage 30 min, bastu 30 min SEN hägrar mitt mål. En iskall 50 cl Pilsner i relaxavdelningen. Där har ni mitt mål.

Snacka om att ha ett HUGGS. (Hugh Unbelievable Good Gools)

Det är ett litet tips. När vi sätter målet längre fram ter sig vägen dit mer möjligt. Istället för att se målet som ett hinder blir det istället något vi strävar till. Och visst låter det lockande?

Jag hade förmånen att bevittna ett underbart föredrag av en härlig tjej vid namn Annelie Pompe. Hon har världsrekord i djuphavsdykning. Dessutom har hon bestigit 8848 Mount Everest, 30 år gammal! När hon satte mål att nå världens högsta topp satte hon inte målet att stå där uppe på toppen. Målet var att komma ner.

Från och med nu och hela vägen från Berga by, Smågan, Risberg Eldris och allt vad ni heter kommer samma toner, samma text, samma budskap av Jason att eka runt i pannloben hela tiden.

Tryck på länken och ”feel the rythm”

Det löser sig

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *