När du mår bra kan du hjälpa andra att må bättre!

Vad är det som gör att lag, organisationer, föreningar lyckas? Är det när det finns en stark chef? Stark ledare? Stark kultur? Eller är det bara tur och tillfälligheter?

Vilka frågor att avhandla i en kort Novell. Vilken jag har som mål att göra ännu kortare. Jag har min övertygelse du kanske har din och den skulle jag gärna vilja höra.

När vi lyckas bygga ett lag, förening eller organisation vilken strävar åt samma håll blir vi starka. Samma mål med gemensamt framtagna värderingar då finns ingen gräns vad vi kan åstadkomma.

Som individ är du stark när du hittar balansen mellan utmaning och dina färdigheter. Näst intill oövervinnerlig. Ni har säkert varit med själva då ni känt just detta. Vad jag än gör blir det rätt. Vilken lott jag än tar blir det vinst. Vad jag än säger blir det succè. Hur jag än makear mig så strålar jag!

När vi som grupp hittar detsamma finns samma känsla där du även får förmånen att dela den  med andra. När vi som grupp hittar detta ”flow” är vi näst intill odödliga. Det är här vi skall ligga, i vart fall inärheten. Det är här vi mår bra, det är här vi använder vår fulla potential. Det är här vi lever det liv vi är värda.

Bra Magnus, bra. Men hur kommer vi hit då?

Jobb, jobb och jobb. Inga genvägar men metodiskt uppbyggt och det allra viktigaste. Låt hjärtat vara med. Sätt gruppen i focus. Individen är oerhört viktigt och skall också jobbas med. Är inte individen intakt jobba med det först. Få ihop balansen med Jaget / Familjen / Karriären. Då har du kraften och använder hela dig för att bidra in i gruppen. Ni känner säkert vilken kraft som väntar när vi sätter ihop en HEL grupp HELA individer som gemensamt kommit fram till vart de skall, hur de skall göra och hur de skall förhålla sig till varandra och sig själva. När vi då som grupp hittar balansen mellan utmaningar och färdigheter kan ni ju själva räkna ut vad som väntar.

Tänk er nu in i vad just din grupp / lag eller förening har för framtidsmål eller vision. Sträck ut målet. När vi talar om framtiden är ALLT möjligt. Måla upp en bild hur du / ni vill att det skall se ut när målet är nått. Gå sedan bakåt i tiden och sätt delmål och börja jobba mot ert gemensamma mål. Glöm inte bort att fira era delmål på vägen och framförallt. Börja med att ta hand om dig själv först. När du mår bra kan du få andra att må bättre. Det är likt som när kabintrycket sjunker på hög hög när du åker flygplan. Lufttillförseln till dig själv först sedan hjälper du andra..

Det är nu upp till dig. Vill du jobba i en sådan här grupp. På ett sådant här företag. I en sådan här förening. You decide! Om ni är osäkra på hur ni skall göra tveka inte att kontakta mig eller någon annan som hjälper er att använda ER fulla potential och får er att leva det liv som ni verkligen förtjänar. Det är inga konstigheter, det handlar bara om att sätta focus, bestämma sig och ”Lyssna till ditt hjärta”

Ha nu en härligt slut på april och sköna maj välkommen………………………

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *